Meer info


Stem in de Plooi

Het eerste volledige therapieprogramma voor kinderdysfonie!

Stem in de plooi is een uitgebreid therapieprogramma voor het behandelen van kinderdysfonie. Het bevat achtergrondinformatie voor de therapeut, aangepaste informatie voor het kind en spelletjes om samen aan de slag te gaan in de zoektocht naar een gezond stemgebruik.

Het programma wordt gebruikt in therapieën of lessen als aanvulling op de gekende evidence based stemmethodes en -technieken. Stem in de Plooi is een digitaal programma waarbij de therapeut voor ieder kind een individueel aangepast pakket kan samenstellen. De teksten en oefeningen zijn in een voor kinderen begrijpelijk en aantrekkelijk taalgebruik geschreven.

Er zijn zes hoofdstukken. Eerst komen de anatomie en werking van de stem, het stemonderzoek en stemhygiëne aan bod. Met deze drie hoofdstukken kan er indirect aan de stemgeving gewerkt worden door het inzicht in het stemprobleem en de stembelasting te vergroten.

Verder in het programma worden directe methodes op kindermaat aangereikt met als doel een goede adem-stemkoppeling, een ontspannen stemgeving en een verbeterde stemplooisluiting te bekomen.

Om de methodes en oefeningen thuis correct toe te passen werd een feedbacksysteem voorzien waarbij zowel voelen, horen als zien centraal staan. Daarnaast werden er ook schalen geïntegreerd waarmee het kind zijn eigen stemgeving leert evalueren. Dit maakt Stem in de Plooi een volledig uitgewerkt therapieprogramma voor kinderdysfonie.

Bestel nu jouw digitale versie!

Over ons

Charlotte behaalde in 2015 het Postgraduaat Stemstoornissen op Thomas More hogeschool en begeleidt ook dagelijks kinderen in de logopedie. Haar expertise op vlak van stem en haar ervaring met therapieën bij kinderen vormden de ideale combinatie voor het uitdenken van Stem in de Plooi!

Nathalie werkt sinds 2017 als logopediste met kinderen. Daarnaast studeerde ze in 2020 met onderscheiding af als grafisch vormgever. Zo werkte Nathalie als illustrator én logopediste mee aan dit project. 

Nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via stemindeplooi@gmail.com.

 

Media

Artikel Het Laatste Nieuws

Marktplein NVLF

Artikel Provinciale Zeeuwse Courant

AP-alumna ontwerpt stemprogramma op kindermaat

Artikel tijdschrift Logopedie VVL